Žensko jače od sebe same!

2 zene

Ženska izdržljivost

Ono što žensko može da uradi, dogovori, izdrži, prećuti, ispriča, namesti, skuva, razmazi, objasni, to ni sama žena nije ni sanjala da može i pre nego je postala žena, i pre nego što su počeli da joj persiraju klinci iz kraja. Žensko ne zna svoje granice izdržljivosti, žensko ne zna koliko može da boli istina, ljubavni jadi, razočaranja u prijatelje, zaboravljen važan datum ili neiskren osmeh.

 

 Ženska saosećajnost

I onda nastupa zrelost i spremnost žene da podeli mudrost, spremnost žene da pomogne drugoj ženi, da sasluša i ispriča, da zagrli i podrži, da odgovori i ubedi svoju ratnu drugaricu, kumu, sestru, poznanicu čega da se čuva i kome da ne veruje, a čemu da se nada.
Od kupovine i propuštanja žene u redu za kupovinu. Žene kakva sam bila pre 5-6 godina: sa dvoje dece u kupovini, porukama na telefonu (na koje moram da odgovorim u što kraćem roku), sa izbezumljenim izrazom lica gde se vidi da i misli svašta – od toga šta će im spremiti za ručak, do brige da ne zakasni sa decom na trening i želje da smršam (i dobijem liniju koju je s trudnoćama ostavila trag samo na starim fotografijama i u omanjalim farmerkama u dubini ormara).

 

Komplimenti od žene

Nikada nisam mogla da budem u društvu sa ženom koja je besprekorno doterana, mirišljava i savršeno obučena, a da to prećutim, uvek pohvalim, obradujem, istaknem ono što me je zasenilo. Nikad nisam znala da prećutim kompliment, uvek ga pošaljem napolje, pustim na slobodu, uživam u radosti i osmehu koji izazove. Nikada nisam bila zavidna, tužna, besna što neko sija, upijala sam i tuđu svetlost, učila od drugih, radovala se zbog njih.
A one koji komplimet nikada ne izgovaraju duboko žalim, i ne osuđujem, samo mi ih je jako žao. One koje ne umeju da pohvale, zavist razara.

 

Ženska okupljanja i punjenje baterija!

Ženske večeri, tako sam ih ranije zvala. Ženske večeri zavodljivo osvajaju i uvek privlače. Klub jakih žena, klub lepotica, klub pravih drugarica, sestara, kuma, sapatnica, koleginica, skup vučica.
Miris brusketa, sireva, crnog vina i po kojeg piva…. I mnogo, mnogo sladoleda i čokolade. Ženske đakonije za najdraže drugarice.

Svaka od nas izgovori svoje utiske, po koju anegdotu, osećanja. Ne kukamo, radujemo se, pozitivne smo.

Uživamo… Ženske večeri uvek se pamte i iznova ih priželjkujemo.

Leave your comment