Žena zmaj ili šarm jake žene!

Beauty

 

„Jake žene“ uvek su tu da osmisle i organizuju svet oko sebe. One imaju i šarm, lepotu i stil, osmeh i odmeren prkos i ponos. Jake žene u politici i u modnoj industriji, medicini i književnosti….

Srećem ih svakog dana, sudaram se sa njima u brzoj kupovini namirnica za naše drage ukućane. Srećem ih u banci i na šalterima dosadne administracije, među spremačicama i radnicama u salonima lepote. Srećemo se pogledima kad prisustvujemo gluposti ili netrpeljivosti nervoznih muških vozača. Tu su sve zajedno u jednom krugu večne borbe. Sigurna sam da i nekoj od vas dok ovo čitate zasmeta kada teški trenuci pune vaše živote i kad pomislite“… dosta bre više!!!! A sapatnice i prijatelji, poznanici izgovore onu rečenicu :“Ti si jaka žena, ti ćeš sve to da izdržiš!“

Onda pomislite: „Dosta više, neću više ja da budem jaka. Ajde nek neko drugi bude junak i borac. Hoću malo ja da se uljuljkam u miru i ženskoj nežnosti, hoću ja malo da trepćem i kukam kako sam iscrpljena i kako mi treba odmor od svega i da tako idem kroz život, zaštićena i krhka….“

Ma dosadilo bi vam za 2 dana. Od treptanja i prenemaganja same sebi bi se smučile. Šta drugo nego da nastavite da vučete konce i da čuvate to što imate i da saosećate sa drugim jakim ženama.

 

Zmaj ćerka

Životni krug se nastavlja, rađaju se devojčice ratnice, naše male jake naslednice.

Gledam kako rastu i već se odvajaju od dugokosih nejakih princeza što trepći i sve im ispada iz ruku i ne mogu ljudski da potrče ili nedaj bože da pomognu nekom detetu kad padne ili krenu mangupi da ga tuku. Tu se već moja zmaj ćerka, ističe i izdvaja i izigrava drvenog advokata. Borac za pravdu i zaštitnica nejakih: što dečaka, što devojčica. Ne dozvoljava da neko dira i maltretira njene drugarice i drugare. Jedina prilazi drugu koga osmaci maltretiraju. Pomaže drugarici kada je celo odeljenje izbegava. Moja ćerka, borac.

Ćerka kao Zmaj

Jake devojčice se prepoznaju i udružuju, odvajaju u grupice i gledaju zabrinuto ove druge male princeze što trepću i nose nežne roze nijanse svega od pernica do lenjira, što žive u barbi sobama sa baldahinima.

Moja darkerka u najavi, najdraža mi je ovakva kakva jeste.

 

Ima ko da brine o meni

Skoro sam klonula, prehladila se, imala sam visoku temperaturu i gle ona me pazila, mazila i pravila limunade i donosila lekove. Sve me slušala i čuvala me. Zamenile smo uloge i bilo mi je tako lepo.

Ne da ona svoju mamu nikome, ne sme niko popreko da me pogleda, tu moja devojčica zmaj skače i baca vatru na sve potencijalne neprijatelje. Moj junak!

 

 

Jaka žena večna zagonetka

Mistici sveta, moćnici biznisa, pisci bestselera i filmski reditelji oduvek su pokušavali da definišu uspeh ženske energije i pameti, pokušavali su da predstave šta lepa i pametna žena svesna sebe, može muškarcu da uradi i koliko snage poseduje.

Snaga je u ženskoj solidarnosti i podršci. Osećamo jedna drugu i prepoznajemo se, a to vama muškarcima nedostaje!

Volimo same sebe i cenimo ono što posedujemo!!!

Čuvajmo žensku čaroliju samosvesnosti i sigurnosti u sebe! Ostanimo nepročitana knjiga do kraja!

Kraj knjige nek bude nov početak!

Leave your comment