Kako pobediti teške misli i žmarce nervoze

Onda kada dođu ti teški trenuci kada se razvejava mećava osećanja, kada se žmarci od vrhova prstiju nemirno pomeraju ka duši, kada težina udaha boli kao najači teret na grudima, onda kada nas zvuci teraju u nervozu, onda treba pronaći način da se oslobodimo i umirimo.

Prihvati osećanja, oseti ih, nek zabole, nek se suze otkotrljaju niz obraze, ostani sama i sačekaj nek potraje koji tren, upamti kako se osećaš. Isplači se i proživi sva osećanja sama bez igde ikoga, sama sa sobom.

Nastupa mir, nastupa olakšanje. Sačekaj ne žuri se i ne traži brza rešenja, brzu utehu i skretanje misli.

 

Proživi trenutak

 

Proživi trenutak, ureži ga u sećanje, upamti miris i zvuk koji dopire kroz prozor, zvuk vetra i autobus koji prolazi pored zgrade. Upamti sve i proživi onako kako jeste, ne ulepšavaj ga, oseti bez straha da će ti se nešto dogoditi.Osećanja bola, povređenosti, izdaje,  ne treba prekidati brzom utehom, treba ih pustiti da potraju i izazovu reakcije, osećanja i odgovore.

 

 

Rešenja

Rešenja koja su meni pomogla delim sa vama u nadi da će vam pomoći na putu utehe. Savršen lek je hodanje, hodanje i hodanje… Udobne patike, topla jakna i misli polako odlaze od mene, polako me napuštaju žmarci i  nervoza, treperenje, adrenalinski naboj, polako ostavljam nemire iza sebe i pluća mi se pune kiseonikom, a glava pozitivnom energijom.

Tuširanje, toplota koja opušta mišiće i napetost iz njih odlazi sa vodom u slivnik. Ostajem topla i opuštena i smirena i spemna za treći melem.

Ležanje na krevetu na leđima, apsolutno i stopostotno ništa. Ležanje i pronalaženje mira.

Brze slike, muzika, tuđe reči sve to vodi u nemir. Osetiti pauzu, osetiti trenutak, oslušnuti tišinu i san koji dolazi ko poručen. San koji vraća energiju i snagu, san preko potreban.

Mir, opuštanje i osećanje trenutka, treba zastati pa tek onda nastaviti i živeti!

Leave your comment